Lier IL

Noobwork til Eat Move Sleep Cup Lier

I helgen 14. til 15. oktober arrangerer Lier IF Eat Move Sleep Cup, og på lørdag kl. 11:00 får de spennende gjester på besøk i forbindelse med Helsedirektoratets sukkerkampanje som har som mål å få oss til å spise mindre sukker.

Youtuberen Noobwork kommer, og han møter blant annet ordføreren i Lier Gunn Cecilie Ringdal og Linda Granlund fra Helsedirektoratet.

Superonsdag med Håkon Grøttland

Onsdag 11. oktober fikk klubben besøk av ansvarlig for landslagsskolen, Håkon Grøttland.

Her ledet han en treningsøkt med klubbens G16-lag. På seminaret etter treningsøkten snakket Grøttland om viktigheten av fysisk aktivitet, et sunt kosthold og nok søvn.

- Det beste for oss er at Håkon selv er fra Buskerud og at vi derfor kunne knytte seminaret hans til det vi har lokalt. Alle som var med var kjempefornøyde og vi satte stor pris på besøket. Nå gleder vi oss til å ta imot mange ivrige fotballbarn til helgen, sier Megan Fjeld i Lier IL.

Eat Move Sleep Cup, tidligere Bendit Cup, har vært en suksess over hele landet de siste 12 årene. Nytt av året er konseptet/arrangementet «Super-onsdag», som blir arrangert av NFF/BAMA.

I forkant eller etterkant av hver turnering vil Eat Move Sleep-ambassadørene få besøk av en landslagstrener eller andre NFF-profiler, som vil lede en treningsøkt med klubbens 14- og 15-åringer. Etter økten vil det holdes et kort seminar der hele klubben inviteres til å være med. Temaet her vil være hva som skal til for å bli best mulig i fotball, samt viktigheten av fysisk aktivitet, et sunt kosthold og nok søvn.

- NFF er imponert over innsatsen som Lier IL har gjort for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø. Klubben har jobbet godt og hatt et stort engasjement for Eat Move Sleep over en lengre periode, og vi gleder oss til å følge utviklingen fremover. Programmet for helgens Eat Move Sleep Cup ser også veldig spennende ut – i tillegg til kampene vil både spillere og foreldre lære om hvor viktig det er å ha et sunt og godt kosthold, nok fysisk aktivitet og god søvn , sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.

Eat Move Sleep - hele året
Målet er å øke engasjementet rundt Eat Move Sleep, både i ambassadørklubbene og i lokalsamfunnet. Fysisk aktivitet, et sunt kosthold og nok søvn er viktig hele året, ikke bare i de dagene cupen blir arrangert.

Eat Move Sleep skal nå ut til flere enn spillerne – det er like viktig at trenere, ledere og foresatte har fokus på dette. I tillegg oppfordres klubbene til å invitere lokalsamfunnet til å være med. Ønsket er at helsesøster og kommunelege, som allerede har stort fokus på disse temaene, også deltar på seminaret etter treningsøkten.

Er du i nærheten? Ta turen innom!

For kampoppsett, les mer om Eat Move Sleep cup på Lier

Arrangementet holdes på Tranby Stadion i Lier.